Medewerker uitgelicht: Freddy Meijer

23 juni 2021 |

Machinefabriek Westerhof bestaat uit een gedreven team vakkundige medewerkers met elk hun eigen expertise en vakmanschap. Graag stellen we de komende tijd de drijvende krachten aan u voor. Onze project engineer Freddy Meijer vertelt deze keer in ‘Medewerker uitgelicht’ over zijn werkzaamheden bij Westerhof.

Freddy: ‘Ik ben bij Machinefabriek Westerhof sinds 2006 werkzaam. Ik ben destijds begonnen bij de afdeling Verspaning. Er werd een nieuwe 5-assige freesbank aangeschaft en Marcel Westerhof belde mij toen of ik bij hem wilde komen werken. De machine moest geïnstalleerd worden en het CAM systeem moest geïmplementeerd worden. Dit heb ik destijds samen met Jeroen Roeleveld opgepakt.

In 2007 heb ik de Verspaning vaarwel gezegd en ben ik me gaan bezighouden met engineering/werkvoorbereiding en inkoop. In die tijd was het nog zo dat je van alles deed. Het werk was erg veelzijdig en afwisselend. Dit kon omdat het bedrijf toen bestond uit ongeveer 25 werknemers. Machinefabriek Westerhof is inmiddels uitgegroeid tot ruim 70 collega’s. Dat betekent ook dat je meer gespecialiseerder bezig bent. Ik houd me nu bezig met engineering/projectleiding.

Mijn passie ligt bij de speciaalmachines. Als een klant contact met ons opneemt om een probleem te bespreken over één van zijn productieprocessen, dan vind ik het altijd weer een uitdaging om hiervoor een oplossing te bedenken. Voor mij geldt: hoe gekker, hoe beter. Voor de klant kan iets een moeilijk probleem zijn. Hoe mooi is het dan dat wij hier een slimme technische oplossing voor kunnen bedenken.

Bij Westerhof werken we onder andere voor de kartonindustrie, olie- en gasindustrie, bandenindustrie, automotive, kunststoffenindustrie en de bouwsector. Overal leer je wat en pik je wat van op. Deze kennis kun je dan in een andere sector weer toepassen. Op deze manier ben je breed bezig en dat is uitdagend en mooi.

Ik werk in een leuk team waarin iedereen elkaar voort wil helpen. We doen het samen!

Buiten werktijd is er altijd veel aandacht voor activiteiten en feestjes. 16 juli hebben we onze vakantieborrel. Dat is altijd gezellig en zeker leuk om dan collega’s te spreken die je anders niet zo vaak spreekt.’

Medewerker uitgelicht Freddy Meijer