januari 14, 2021 Ga terug

Medewerker uitgelicht: Jeroen Roeleveld

Machinefabriek Westerhof bestaat uit een gedreven team vakkundige medewerkers met elk hun eigen expertise en vakmanschap. Graag stellen we de komende tijd de drijvende krachten aan u voor. Deze week vertelt Jeroen Roeleveld over zijn werk als CAD/CAM programmeur bij Westerhof.

Jeroen: ‘15 jaar geleden ben ik bij Machinefabriek Westerhof binnen gekomen als frezer. Toen in 2007 een DMU 125P machine werd aangeschaft, ben ik de bediener van deze 5-assige machine geworden en ben ik tevens CAD/CAM werkzaamheden gaan verrichten. Vanaf 2014 kon ik me helemaal gaan richten op de CAD/CAM. In 2012 kwam er een nieuw CAM systeem (TopSolid). Dit was een ontzettend goede investering, want met dit programma kun je veel sneller en preciezer werken. Het is overzichtelijker en veel gebruiksvriendelijker dan het vorige systeem. Met TopSolid maak ik aan de hand van een 3D tekening een programma.

Gemiddeld ben ik één dag in de week te vinden achter een machine, doordat er iemand vrij heeft of naar school toe gaat. Dit houdt me scherp en op deze manier hou ik het gevoel hoe de machine reageert bij de programma’s die ik maak. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe functies in TopSolid om zo optimaal gebruik van het CAM systeem te kunnen maken.

Mijn werk vind ik uitdagend en dat komt mede door de vrijheid die je hebt en omdat we complexe producten maken in enkel stuks, dus geen seriematig werk. Dat houdt het werk boeiend.

Bij Westerhof werken we met een gezellige club collega’s. De gemoedelijke sfeer en de instelling dat je het met z’n allen doet is bepalend voor het plezier dat je in het werk hebt. Natuurlijk missen we allemaal de gezellige uurtjes na werktijd, maar we hopen met z’n allen dat we die dit jaar weer kunnen gaan beleven.’

<< terug naar overzicht