november 23, 2020 Ga terug

Medewerker uitgelicht: Marco Sanderink

Machinefabriek Westerhof bestaat uit een gedreven team vakkundige medewerkers met elk hun eigen expertise en vakmanschap. Graag stellen we de komende tijd de drijvende krachten aan u voor. Marco Sanderink is monteur/montageleider en geeft ons deze week een kijkje in zijn werkzaamheden bij Machinefabriek Westerhof.

Marco: ‘Ik heb mijn stage- en afstudeertijd (ROC werktuigbouwkunde) bij Machinefabriek Westerhof doorlopen en ben nu alweer 10 jaar werkzaam in de montage. Op deze afdeling bouwen/monteren we de onderdelen samen tot een goed werkende machine. Daarna wordt hij intern getest om te kijken of alles naar behoren werkt. Wanneer dat het geval is wordt hij transport gereed gemaakt en afgezonden. Als de klant het wenselijk vindt dan gaan wij op locatie de machine of installatie in werking stellen.

Ik ben geregeld werkzaam op locatie. In de afgelopen 10 jaar ben ik in onder andere Frankrijk, Zweden, Duitsland, VS, Israël, Polen en Noorwegen geweest. Je bent dan vaak met een vaste club en dat maakt dat je hele dagen met elkaar doorbrengt. Het is dus wel noodzaak dat je goed met elkaar overweg kunt.

Als je op locatie werkt dan moet je het doen met de faciliteiten die ze daar bieden. Het kan voorkomen dat er in samenspraak met de klant nog aanpassingen aan een machine/installatie doorgevoerd moeten worden. Je verricht dan niet alleen montagewerk, dus je moet wel allround onderlegd zijn. Dat maakt het werk erg afwisselend. Op locatie ben ik montageleider en het aanspreekpunt naar de klant. Ook dat maakt het werk op locatie boeiend. Het is soms zoeken naar de juiste oplossingen om aan de wensen van de klant te voldoen. Niet denken in problemen maar in oplossingen.

Binnen Westerhof organiseer ik met een aantal collega’s de personeelsfeesten. Hier merk je aan dat de betrokkenheid en animo onder de collega’s groot is. Door de Coronatijd is het nu moeilijker om  feestjes te organiseren, maar er zit een Coronaproof-feestje aan te komen in het nieuwe jaar….’

<< terug naar overzicht