Medewerker uitgelicht: Michiel Ruël

27 mei 2021 |

Machinefabriek Westerhof bestaat uit een gedreven team vakkundige medewerkers met elk hun eigen expertise en vakmanschap. Graag stellen we de komende tijd de drijvende krachten aan u voor. Deze week een mooi verhaal van Michiel Ruël. Hij werkt vanaf 2005 als constructiebankwerker/lasser bij Machinefabriek Westerhof.

Michiel: ‘In 2005 ben ik bij Machinefabriek Westerhof binnengekomen. Ik werkte toen vier dagen als constructiebankwerker/lasser en ik ging één dag in de week naar de Smeot. Dit heb ik twee jaar lang gedaan. Mijn directe collega Wim Baalhuis was toen voor mij de leermeester. Als ik vragen had dan ging ik naar Wim. Van hem heb ik veel geleerd.

Na mijn examen voor niveau 2 heb ik twee jaar lang niveau 3 gedaan. Ik had inmiddels al een vast contract gekregen bij Westerhof. Na niveau 3 ben ik niveau 4 gaan volgen. Dit hield in dat ik drie jaar lang, drie avonden in de week naar school moest voor de opleiding werktuigbouwkunde. Dit heb ik gedaan van 2009 tot 2012. Ik was wel blij dat ik de opleiding na drie jaar gehaald had. Naast mijn volledige werkweek was het best veel om nog drie avonden naar school te gaan. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Die motivatie heb ik van huis uit meekregen. Mijn ouders zeiden altijd: ‘Als je het kunt, dan moet je het doen.’

Door deze opleidingen ben ik verder gegroeid in mijn vakbekwaamheid. Ook ging ik mee op karwei naar Michelin, Volvo, Scania, Vredestein en Mondi. Dat vond ik mooi, want dan kwam je ook eens in een andere omgeving.

Nu werk ik afwisselend op de RVS- en de Staalafdeling.

De afgelopen jaren heb ik verschillende gecertificeerde lasdiploma’s gehaald, zoals de MAG niveau 4 en de TIG niveau 3.

Vorig jaar ben ik begonnen met de kaderopleiding Meesterlasser. Dit is een opleiding van één jaar waarin je veel theorie aangeboden krijgt. Je leert hier om bij gecertificeerde lasproducten lasmethodes te beschrijven (WPS). Ook leer je de laskwaliteit van de lasproducten beoordelen.

Hierna ga ik door voor Lasspecialist. In deze opleiding ga je nog dieper in op de materie. Uiteindelijk kun je dan doorgroeien naar een leidinggevende- / kantoorfunctie.

Naast mijn werk ben ik actief met klootschieten. Ik zou vorig jaar naar het EK klootschieten in Noord Duitsland, maar dat ging door de Corona niet door. Nu komen er nieuwe selectiewedstrijden en misschien dat ik me volgend jaar weer kwalificeer. In de tussentijd fiets ik veel.

Bij Westerhof hadden we voor de coronatijd altijd gezellige feestjes. Ik was bij deze feestjes altijd van de partij! Gelukkig komen ze er weer aan!’

Michiel Ruel - Machinefabriek Westerhof