Medewerker uitgelicht: Mirgo Koehorst

19 mei 2022 |

Machinefabriek Westerhof bestaat uit een gedreven team vakkundige medewerkers met elk hun eigen expertise en vakmanschap. Graag stellen we de komende tijd de drijvende krachten aan u voor. Mirgo Koehorst is de inkoper bij Machinefabriek Westerhof en hij vertelt dat hij van kinds af aan al een binding heeft met Westerhof. Niet verwonderlijk dat Mirgo hier nu alweer bijna 8 jaar werkzaam is.

Mirgo: ‘Mijn vader heeft jarenlang bij Machinefabriek Westerhof gewerkt, dus ik kreeg van de zijlijn al veel mee wat er bij Westerhof allemaal werd gemaakt en wat er speelde. Mijn interesse voor de techniek was er altijd al en doordat ik veel bij mijn vader op het werk kwam, vond ik werken in de techniek steeds interessanter worden. Mijn vader werkte als constructiebankwerker op de constructieafdeling en dat wilde ik later ook. Mijn ouders hadden graag dat ik naar de MEAO zou gaan, maar dat wilde ik niet, want de techniek trok me veel meer en wilde naar de MTS.

Van mijn 15e tot 23e jaar heb ik in alle vakanties gewerkt bij Westerhof en deed daar van allerlei klusjes. Een aantal keren ben ik mee op karwei geweest, naar o.a. Scania en Vredestein. In die jaren heb ik enorm veel in de praktijk geleerd, iets wat ik nog steeds erg waardevol vind. Vanaf die periode, totdat ik hier zo’n 8 jaar geleden weer aan het werk ging, heb ik het bedrijf zien groeien en veel verbouwingen van de zijlijn meegemaakt.

Na de MTS -richting Werktuigbouwkunde- ben ik naar de HTS gegaan. In 1997 ben ik afgestudeerd. Ik had de ambitie om te gaan werken als engineer. Bij Plasticon ben ik toen als engineer aan het werk gegaan. Dit was zeer specialistisch werk op het gebied van vezelversterkt kunststof. Ik vond het leuk om te doen, maar de machinebouw bleef mij trekken. Daarna heb ik o.a. nog gewerkt bij ALMI in Vriezenveen en bij Braakhuis Metaaltechniek in Borne. Maar het bloed kruipt, waar het niet gaan kan; ik wilde graag bij Machinefabriek Westerhof aan de slag. Mede omdat ze bij Westerhof complete machines bouwen van A tot Z, van engineering tot montage, onderhoud en nazorg.

Het contact met wijlen Marcel Westerhof en met Ronnie Schiphorst is al die tijd gebleven. Op een gegeven moment raakte ik weer in gesprek en bleek dat ze uitbreiding zochten. Ik heb eerst ongeveer twee jaar als werkvoorbereider gewerkt. In 2016 kwam er een ander ERP systeem en hiermee wilde Westerhof onder andere de inkoop gaan centraliseren. Ik ben toen als inkoper begonnen. Doordat de inkoop centraal geregeld wordt, kun je efficiënter werken en geeft het zowel bij ons als bij de leverancier meer rust. Bovendien kun je door slim te verzamelen en combineren, meer inkoopvoordeel behalen.

Het ERP systeem is onmisbaar in mijn werk. Vanuit de werkvoorbereiding en engineering wordt het systeem gevuld met materialen en producten die moeten worden besteld, en werk dat uitbesteed moet worden. Alles wordt op deze manier goed vastgelegd en de planning kan goed bewaakt worden. Het aantal opdrachten neemt toe, waardoor we meer werk uitbesteden. Dit betekent dat je het als inkoper ook steeds drukker krijgt, maar daarvoor krijg ik nu ondersteuning van Maarten Beunk.

Ik werk in een goed team en de werksfeer is erg prettig. Veel collega’s die hier werkten, toen ik nog vakantiewerk deed, werken hier nog steeds. Destijds werd er door oprichter Ben Westerhof flink gehamerd op orde en netheid. Marcel vond dat ook erg belangrijk en dat zie je tegenwoordig nog steeds terug. Je kunt hier bijna van de vloer eten. Wanneer ik mensen rondleid, krijgen we daar ook geregeld complimenten over. Er is weinig verloop en dat vind ik een goed teken. De collega’s helpen elkaar voort en er is geen sprake van een hokjescultuur.

Ik heb het erg naar mijn zin bij Westerhof. Ik weet nog dat mijn echtgenote Mathilde jaren geleden zei dat ik ooit weer bij Westerhof zou komen te werken. En ze heeft gelijk gehad.’

Medewerker uitgelicht Mirgo Koehorst