november 12, 2020 Ga terug

Medewerker uitgelicht: Peter Harmsen

Machinefabriek Westerhof bestaat uit een gedreven team vakkundige medewerkers met elk hun eigen expertise en vakmanschap. Graag stellen we de komende tijd de drijvende krachten aan u voor. Deze week aan het woord: Peter Harmsen.

Peter Harmsen is machinebouwer/lasser bij Machinefabriek Westerhof. Peter is ruim 35 jaar werkzaam bij Westerhof en heeft het na al die jaren nog steeds enorm naar zijn zin.

Peter: ‘In 1985 ben ik geslaagd voor de LTS in Oldenzaal. Ik was toen 17 jaar en ik wilde graag gaan werken. Ik heb destijds bij meerdere bedrijven gesolliciteerd, maar heb bij Machinefabriek Westerhof een vaste baan gekregen. In de eerste jaren pakte je alles aan wat er gedaan moest worden. Dat kon variëren van het verrichten van spuitwerk of boorwerk tot het opruimen van de werkplaats. Ook ging ik geregeld mee op karwei naar Scania of Michelin.

Na een aantal jaren ben ik de opleidingen TIG lassen (aluminium en RVS) en MAG lassen niveau 4 gaan volgen. In 2008 heb ik de opleiding tot IWP en IWS via de NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) gevolgd. Dit betekent dat je officieel lasspecialist bent. Bij Westerhof is er altijd de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en dat is ontzettend prettig.

In 35 jaar is er natuurlijk wel het één en ander veranderd binnen het bedrijf. Toen ik in 1985 begon bestond de club collega’s uit ongeveer 15 en dat is uitgegroeid tot een club van ruim 60 medewerkers. Hierdoor heb je wel minder contact met elkaar, maar dat is een logisch gevolg.

Daarom zijn feestjes en andere activiteiten buiten werktijd erg belangrijk. Je spreekt dan ook collega’s die je op werkdagen niet veel ziet of spreekt.'

<< terug naar overzicht