Stagiair uitgelicht: Rob Kuiper

08 maart 2022 |

Bij Machinefabriek Westerhof bieden we doorlopend stageplekken aan. De stagiaires volgen uiteenlopende opleidingen en zijn dus op diverse afdelingen binnen ons bedrijf te vinden. Rob Kuiper is tweedejaars student Technische Bedrijfskunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Hij is 18 jaar en loopt vanaf 7 februari 2022 stage bij Machinefabriek Westerhof.

Rob: ‘Ik zit in mijn tweede studiejaar van de opleiding Technische Bedrijfskunde. Dit is mijn eerste stage en deze volg ik hier tot het einde van dit studiejaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat het een brede opleiding is en je er veel kanten mee op kunt. Ik heb nog geen idee waarin ik me wil gaan specialiseren, dat hoop ik aan het einde van deze opleiding te weten.

Toen ik in 5 Havo zat heb ik samen met twee andere leerlingen een profielwerkstuk gemaakt. De hoofdvraag was: ‘Hoe stel ik een metaalonderneming op?’ Wij zijn toen bij Machinefabriek Westerhof geweest en hebben een gesprek hierover gehad met Mark Waanders. Daar hebben we veel aan gehad. Het werkstuk hebben we dan ook afgesloten met een ruime voldoende.

Mijn stageopdracht bij Machinefabriek Westerhof is het optimaliseren van het binnen boeken van de inkomende goederen. Ik geef advies over welke maatregelen er genomen moeten worden om deze procesoptimalisatie te bereiken. Vervolgens voer ik zelf dit advies uit. Naast de hoofdopdracht voer ik ook andere werkzaamheden uit, zoals het verbeteren van het communicatiesysteem.

Machinefabriek Westerhof leek me een mooi bedrijf om mijn stage te gaan volgen. Van meerdere mensen had ik al gehoord dat het een mooi en goed bedrijf is. En een bijkomend voordeel is dat het dichtbij is. Ik heb een gesprek gehad met Bram Bonnes en Mark Waanders en samen met hen heb ik gekeken welke stageopdracht mij leuk leek.

Ik ben erg blij met deze stageplek. Het is prettig om even uit de boeken te zijn en mij bezig te kunnen houden met een praktijkopdracht. Ik word goed begeleid en ik leer door mijn stage veel mensen kennen.’

Stagiaire uitgelicht Rob Kuiper