Automotive

Auto-industrie

De automotive-industrie, of auto-industrie, bestaat uit alle bedrijven en organisaties die motorvoertuigen ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen. De branche heeft een groot aandeel in de wereldeconomie: in 2016 werden ruim 96 miljoen motorvoertuigen geproduceerd en binnenkort zullen er wereldwijd meer dan drie miljard auto’s en vrachtwagens op de wegen te vinden zijn. Als gevolg van de economische crisis in 2008-2009 daalde het aantal verkopen dramatisch, maar mede dankzij de groeiende vraag uit Aziatische landen is hier vandaag de dag nog maar weinig van te merken.

Innovatie

Toch heeft de auto-industrie het moeilijk. Door stijgende brandstofprijzen en een toenemende concurrentie van het openbaar vervoer is het noodzakelijk dat ook autobedrijven innoveren. Mobiliteit blijft belangrijk, maar ook een zo laag mogelijke CO₂-uitstoot, laag brandstofverbruik en veiligheid zijn essentieel. Veiligheid voor eindgebruikers, maar ook voor fabrikanten. Zowel de auto-onderdelen als de machines waarmee ze gemaakt worden moeten aan de hoogste eisen voldoen om te garanderen dat iedereen die ermee werkt geen of zo min mogelijk risico loopt.

Vrachtwagens en trucks

Een tak die minder last van de opkomst van het openbaar vervoer heeft, is de productie van vrachtwagens. Uit onderzoek in april 2017 blijkt dat van al het vrachtvervoer op het spoor, binnenlandse waterwegen en (snel)wegen, maar liefst driekwart zich op de weg bevindt. En dit zal alleen maar toenemen - de aantrekkende economie geeft tenslotte ook import en export een boost.

Automotive - Branches - Machinefabriek Westerhof

Machinefabriek Westerhof

Machinefabriek Westerhof BV heeft al meer dan vijftig jaar ervaring als toeleverancier en machinebouwer voor de auto-industrie. Met onze kennis, ervaring en gewaardeerde dienstverlening zijn we partner van gerenommeerde merken in de branche. Enkele voorbeelden:

Michelin

Met een netto-omzet van € 20,9 miljard en een marktaandeel van 13,8%, is het Franse concern Michelin is één van de grootste bandenproducenten ter wereld. Daarnaast is Michelin wereldwijd nummer één wanneer het gaat om brandstofbesparing. Bij Westerhof BV zijn we trots om hier met onze machines aan bij te kunnen dragen!

Apollo Tyres (NL) B.V.

De in Nederland opgerichte bandenproducent Vredestein werd in 2009 overgenomen door het Indiase bedrijf Apollo Tyres. Een groot deel van de productie vindt echter nog steeds in Enschede en Amsterdam plaats, onder andere met machines van Westerhof BV.

Scania Group

Scania is producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en motoren voor industrie en scheepvaart. Het belangrijkste productiecentrum voor Scania trucks bevindt zich in Zwolle, waar met behulp van machines van Westerhof BV zowel voor de Nederlandse distributeur als voor klanten in meer dan zestig andere landen vrachtwagens op maat gebouwd en geassembleerd worden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op via telefoonnummer 0881 222 680, mail naar info@westerhofbv.nl of vul ons contactformulier in.